http://www.fos.su.se/~arnold/travel/asia2001/myanmar_flag.gif' rel='shortcut icon'/> Hlaing Bwer Aung: ပင္လယ္စာပီဇာ နွင္႔ Ham+နာနတ္သီး ပီဇာ

Monday, July 21, 2014

ပင္လယ္စာပီဇာ နွင္႔ Ham+နာနတ္သီး ပီဇာ

ပင္လယ္စာပီဇာ နွင္႔ Ham+နာနတ္သီး ပီဇာ

ဒိုးအတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂ်ဳံ – ၃၀၀ ဂရမ္
၂။ ေရ
၃။ Dry Yeast – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ (City Mart ဆိုင္မ်ားတြင္ ၀ယ္ယူနုိင္သည္)

၄။ နို႔မွုန္႔- အနည္းငယ္
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁
၆၊ ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း၁

ဒိုးလုပ္နည္း
၁။ ေရ၊ yeast၊ နို႔မွုန္႔၊ ဂ်ဳံ ၊ ဆား ေရာျပီး သမေအာင္နုယ္ေပးပါ။ ေရမ်ားသြားပါက ဂ်ဳံထပ္ထည္႔ေပးပါ။ ဂ်ဳံဒိုးသည္ အရမ္းမမာ၊ မေပ်ာ႔ အေနထားမွာရွိရမည္။
၂။ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ထားျပီးမွ ဆီထည္႔ကာ ဒိုးကို နားနားေလး နုယ္ေပးပါ။
၃။ နုယ္ထားေသာ ဂ်ဳံကို အနည္းဆံုး ၃နာရီ အုပ္ျပီး ထားေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဂ်ဳံဒုိုးံကို ထလိမ္႔တုံုးနွင္႔ အျပား ၁၀လက္မေလာက္ ေရာက္ေအာင္ လိပ္ေပးပါ။ လိပ္ေနစဥ္ တလိ္မ္႔တံုးနဲ႔ မကပ္ေအာင္ ဂ်ဳံျပားေပၚ ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၅။ ျပီးေနာက္ ဂ်ဳံဒိုးေဘးပတ္ပတ္လည္ကို အတြန္႔ေလးမ်ား ပံုေဖာ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ဂ်ဳံကို ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ခရင္းျဖစ္ အေပါက္ေလးမ်ားေဖာက္ေပးပါ။
ေအာက္ခံ ခရမ္းခဥ္သီးေဆာ႔လုပ္နည္း
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လံုးကို ေရေႏြးဆူဆူထဲ ျပဲေအာင္ ထည္႔ျ႔႔ပဴတ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး skin(အခြံ)ကို ခြာေပးျပီး နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ (နွုတ္နွုတ္ဆင္း) sautee ထိုးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ နွုတ္နွုတ္ဆင္းထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ (tomato paste)(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ၊ ဂ်ဳံ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား နူးေအာင္ ျမဳပ္ရုံ ေရ၂ခြက္ခန္႔ထည္႔ေပးပါ။
၅။ ျပီးမွ အရသာအေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား၊ သၾကား ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၆။ အနွစ္မပ်စ္မက်ဲ အေနထားတြင္ ခ်ေပးပါ။
ဒိုးဖုတ္နည္း
၁။ အရင္ Oven ကို preheat လုပ္ထားေပးပါ။

၁။ ဂ်ဳံဒိုးကို Oven ထဲထည္႔ကာ အပူခ်ိန္ ၂၀၀ဒီဂရီ ျဖင္႔  ၁၀ မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ Oven မွထုတ္ပါ၊ အသင္႔လုပ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ကို အေပၚမွ သုတ္ေပးပါ။

ပင္လယ္စာ ပီဇာအတြက္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ေဘာက်ိပ္ပုဇြန္္၁၀က်ပ္သား
၂။ ဂဏန္းေခ်ာင္း(အမွ်င္ႏြင္း)
၃။ ငါးေခ်ာင္း(အရွည္လွီး)
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး- ၁လံုး (အရွည္လွီး)
၅။ ငရုတ္သီးပြ (အစိမ္း) – ၁လံုး (အရွည္လွီး)
၆။ ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (အ၀ုိင္းလွိီး)
ရ။ ခ်ိပ္
ပင္လယ္စာပီဇာဖုတ္နည္း
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ပုဇြန္၊ ဂဏန္းေခ်ာင္း၊ ငါးေခ်ာင္း ကို  အညီွနံ ေပ်ာက္ေအာင္ ေရေႏြးေဖ်ာ္ေပးပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ဒိုးေပၚတြင္ ပင္လယ္စာ ပီဇာအတြက္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို စီကာ ထည္႔ေပးပါ။
၅။ အေပၚဆံုးမွ ခ်ိပ္ကို grater နဲ႔ျခစ္ ျဖဴးေပးပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔အနည္းငယ္ ျဖဴးေပးပါ။
၆။ ျပီးလွ်င္ 0ven ထဲထည္႔ကာ ၁၀မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ေပးပါ။

Ham+နာနတ္သီး ပီဇာအတြက္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ Ham ၄ျပား (အရွည္တ၀က္လွီး)
၂။ နာနတ္သီး – ဆီသြပ္ဗူးပိုေကာင္းသည္ (အတုံုးေလးလွီး)
၃။ ခ်ိပ္
Ham+နာနတ္သီး ပီဇာဖုတ္နည္း
၄။ ျပီးလွ်င္ ဒိုးေပၚတြင္ Ham+နာနတ္သီး ပီဇာအတြက္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို စီကာ ထည္႔ေပးပါ။
၅။ အေပၚဆံုးမွ ခ်ိပ္ကို grater နဲ႔ျခစ္ ျဖဴးေပးပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔အနည္းငယ္ ျဖဴးေပးပါ။
၆။ ျပီးလွ်င္ 0ven ထဲထည္႔ကာ ၁၀မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ေပးပါ။

အရသာတမ်ဳိးစီ ထူးျခားေသာ Ham+နာနတ္သီးပီဇာ နွင္႔ ပင္လယ္စာပီဇာ မ်ားကို စမ္းသပ္ဖုတ္ၾကည္႔ရင္ ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကပါလိမ္႔မည္။ ပံုတြင္ေဖာ္ျပထားေသာ ပီဇာမွာ (Ham+နာနတ္သီးပီဇာ နွင္႔ ပင္လယ္စာပီဇာ) ကို တ၀က္စီေရာ ဖုတ္ထားျခင္းျဖစ္သည္။

No comments:

Post a Comment

ထိုဟာေလးလိုခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ