http://www.fos.su.se/~arnold/travel/asia2001/myanmar_flag.gif' rel='shortcut icon'/> Hlaing Bwer Aung: နာနတ္သီး ထမင္းေၾကာ္

Monday, July 21, 2014

နာနတ္သီး ထမင္းေၾကာ္

နာနတ္သီး ထမင္းေၾကာ္

ထိုင္းစတုိင္ နာနတ္သီး ထမင္းေၾကာ္ေလးပါ။ နာနတ္သီးရဲ႔ အခ်ဳိအရသာနဲ႔ ၾကက္သား၊ ပုဇြန္ရဲ႔ အရသာေပါင္းစပ္မွဳေၾကာင္႔ အလြန္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ စားခ်င္စဖြယ္လည္း ေကာင္းျပီ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔၊ လုပ္နည္းကို ၾကည္႔လုိက္ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ခ်က္ျပီသား ထမင္း – ၃ေယာက္စာ
၂။ နာနတ္သီး – ၁လံုး (မွည္႔ရမည္)
၃။ ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၁၀က်ပ္သား (အတံုးေသးေလးမ်ား တံုးပါ)
၄။ ပုဇြန္ ေဘာ္က်ိဒ္ – ၁၀က်ပ္သား ( အခြံႏႊာျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)

၅။ ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ
၆။ ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၇။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၈။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၁၀။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္းတ၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
၁၁။ နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ၊ အေပၚမွ ျဖဴးရန္)
၁၂။ ငရုတ္သီးေထာင္႔ရွည္ – ၁ေထာင္႔ (အေစ႔ထုတ္ ပါးပါးလွီးပါ၊ အေပၚမွ ျဖဴးရန္)
၁၃။ ၆။ ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (အ၀ိုင္းပါးပါးလွီးျပီ ေၾကာ္ထားပါ)

ျပင္ဆင္နည္း
၁။ မခ်က္ခင္ နာနတ္သီးကို အလယ္မွ ထက္ပိုင္း ပိုင္းလိုက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ နာနတ္သီး အတြင္းသားကို ဓားျဖင္႔ ပတ္ပတ္လည္ လွီးကာ ဇြန္းျဖင္႔ ေကာ္ထုတ္လိုက္ပါ။
၃။ ျပီမွ ထုိနာနတ္သီး အသားမ်ားကို အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သား နွင္႔ ပုဇြန္ကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု) စီျဖင္႔ နုယ္ထားေပးပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း)ကို ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သား၊ ပုဇြန္မ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္သား၊ ပုဇြန္ က်က္ျပီဆိုမွ (ထမင္း၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငါးငံျပာရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား) တို႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၄။ ျပီမွ နာနတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ထည္႔ျပီ  ၂မိနစ္၊ ၃မိနစ္ခန္႔ ထမင္းေၾကာ္ကို ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ။

၅။ ျပီေနာက္ မီးပိတ္ျပီ နာနတ္သီးထမင္းေၾကာ္မ်ားကို နာနတ္သီးထဲသို႔ ထည္႔လိုက္ပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အေပၚမွ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးေထာင္႔ရွည္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ားျဖဴး၍ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

No comments:

Post a Comment

ထိုဟာေလးလိုခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ