http://www.fos.su.se/~arnold/travel/asia2001/myanmar_flag.gif' rel='shortcut icon'/> Hlaing Bwer Aung: ေဟာ႔ေဒါ႔

Monday, July 21, 2014

ေဟာ႔ေဒါ႔

ေဟာ႔ေဒါ႔



ဒီေန႔ေတာ႔ ၀တ္ရည္အမႊာညီမ တင္ထားတဲ႔ ျပင္သစ္ေဟာ႔ေဒါ႔ပံု ျမင္ျပီကတည္းက လုပ္စားခ်င္တာနဲ႔ လုပ္စားျဖစ္သြားတာပါ။ ေဟာ႔ေဒါ႔မွာ ပါတဲ႔ ၀က္အူေခ်ာင္း၊ မရုိနိစ္၊ ခရမး္ခ်ဥ္သီးေဆာ႔၊ mustard အရသာအစံုေၾကာင္႔ ခုေခတ္လူတုိင္းၾကိဳက္နွစ္သက္တဲ႔ အစားေျပအစားေသာက္ တစ္ခုပါ။ ထုိ႔ျပင္ ေဟာ႔ေဒါ႔ေရာ၊ ၀က္အူေခ်ာင္းကိုပါ ကင္ထားတာမုိ႔ အရသာက ပိုျပီ တျခားေဟာ႔ေဒါ႔ေတြထက္ ထူးျခားပါတယ္။ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ေဟာ႔ေဒါ႔ ပါမုန္႔ – ၆လံုး (CityMart တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္သည္)
၂။ ၀က္အူေခ်ာင္း(အစို) – ၆ေခ်ာင္း
၃။ ဆလတ္ရြက္ – ၁စည္း  (ေရဆင္ေအာင္ ေဆးထားပါ)
၄။ မရုိနစ္

၅။ Mustard (or) French Mustard (အ၀ါဘူး) (CityMart တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္)
၆။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ – ၃လံုး (တ၀က္၀က္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
ရ။ သခြာသီး – ၁ခု (တ၀က္၀က္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
၈။ ခ်ိစ္ – ၅၀ဂရမ္ (ျခစ္တံျဖင္႔ ျခစ္လုိက္ပါ)
ေဟာ႔ေဒါ႔လုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္အူေခ်ာင္း(အစို)မ်ားကို အကင္ျပားေပၚတင္၍ ၂မိနစ္ခန္႔ က်က္သည္အထိ ကင္ေပးပါ။

၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေဟာ႔ေဒါ႔ပါမုန္႔မ်ားကို ဓားျဖင္႔ ထက္ျခမ္းျခမ္း လိုက္ပါ။

၃။ ျပီေနာက္ ေဟာ႔ေဒါ႔ ပါမုန္႔မ်ားကို ေပါင္အုိးထဲထည္႔ျပီ ေပါင္း၍ျဖစ္ေစ (သို႔) oven ထဲထည္႔ျပီ ၅မိနစ္ခန္႔ ကင္ေပးပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ေဟာ႔ေဒါ႔ပါမုန္႔တစ္လံုးဆီကို မရုိနစ္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ Mustard(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔(စားပြဲတင္ဇြန္းတ၀က္) ဆီ ထည္႔ေပးျပီ ကင္ထားေသာ ၀က္အူေခ်ာင္း၊ ဆလတ္ရြက္၊ သခြာသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တုိ႔ကို စီစီညာညာ ထည္႔ေပးလုိက္ပါ။

၄။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ေဟာ႔ေဒါ႔မ်ားကို လုပ္ေပးပါ။ ျပီမွ အေပၚမွ အေပၚမွ ခ်ိစ္ေလးမ်ားကို ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။

No comments:

Post a Comment

ထိုဟာေလးလိုခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ