http://www.fos.su.se/~arnold/travel/asia2001/myanmar_flag.gif' rel='shortcut icon'/> Hlaing Bwer Aung: ၾကက္သားကင္ေပါက္စီ

Monday, September 8, 2014

ၾကက္သားကင္ေပါက္စီ


ၾကက္သားကင္ေပါက္စီ
မနက္စာအျဖစ္ ေပါက္စီကို အစားမ်ားၾကပါတယ္။ အမ်ားစုက ေပါက္စီကို အိမ္မွာလုပ္မစားပဲ ၀ယ္စားၾကတာ မ်ားပါတယ္။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ အျပင္က၀ယ္စားတာထက္ အိမ္မွာလုပ္စားတာ ပိုနွစ္ခ်ိဳက္တယ္။ ကိုယ္ထည္႔ခ်င္တဲ႔ အစားပလာေတြ ထည္႔လို႔ရတယ္။ အရသာလည္း မတူဘူး ပိုစားေကာင္းတယ္။ ဘယ္သူမဆို အိမ္မွာ ေပါက္စီကို လုပ္စားနုိင္ေအာင္ တင္လုိက္ျခင္းျဖစ္ပါသည္။
ေပါက္စီ ဒိုးတြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (CityMart ဆိုင္တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္)
၁။ ေပါက္စီလုပ္သည္႔ ဂ်ဳံ (low-gluten flour) – ၁၂၀ ဂရမ္
၂။ Double Action Baking Powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၃။ Instant Yeast – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ သၾကား (Castor sugar) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ Shortening – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
(မွတ္ခ်က္။ ။Shortening ၀ယ္မရလွ်င္ ဟင္းရြက္ဆီကိုသံုးပါ)

၆။ ေရ – ၁နုိ႔ဆီဘူး တ၀က္
အစာသြပ္တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၁၅က်ပ္သား (ကင္ျပီးသား)
၂။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၃။ ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၄။ ေရ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၇ဇြန္း
၅။ နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၈။ ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး ( ၈စိပ္စိပ္ပါ)
၈။ ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၾကက္သားကို barbecue ေဆာ႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔႔၍ 0ven ျဖင္႔ မိနစ္၃၀ခန္႔ ကင္ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ထည္႔ျပီး အစာသြပ္တြင္ ပါ၀င္သည္႔ ပစၥည္းအားလံုးကို ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၃။ အစာသြပ္ရန္ ခ်က္ျပီးလွ်င္ ဒိုးကို စလုပ္ရမည္။
ဒိုးလုပ္နည္း
၁။ ဒိုးလုပ္ရာတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းအားလံုးကို ေရာနုယ္လိုက္ပါ။ ဒိုးကို နာနာနုယ္ေပးပါ။ ဒိုးအေနထားသည္ ေခ်ာမြတ္ေသာ အေနထားတြင္ ရွိေနရမည္။
၂။ ျပီးလွ်င္ ဒိုးကို ထလိမ္႔တံုးျဖင္႔ ၃လက္မခြဲ အရြယ္အ၀ိုင္းျဖစ္ေအာင္ လိမ္႔ေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ အစာသြပ္ရမည္႔ အသားမ်ားကို အလံုးလံုး၍ ဒိုးျပားထဲထည္႔ ေပါက္စီပံုေဖာ္ပါ။


၄။ ေပါက္စီေအာက္ဘက္ကို ဆီအနည္းငယ္သုတ္ျပီး ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲထည္႔ပါ။ ေရစြပ္ထားေသာ အ၀တ္ျဖင္႔ အေပၚမွ ၂နာရီခန္႔ အုပ္ထားေပးပါ။
၅။ ေပါက္စီ ၂ဆၾကီးလာျပီးဆိုလွ်င္ အပူခံ ပန္းကန္ျပားထဲထည္႔ ေပါင္းအုိးထဲ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ေပါင္းေပးပါ။
၆။ အရသာထူးျခားေသာ ၾကက္သားကင္ေပါက္စီကို ပူပူေႏြးေႏြး စားသံုးနိုင္ပါျပီး။

No comments:

Post a Comment

ထိုဟာေလးလိုခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ