http://www.fos.su.se/~arnold/travel/asia2001/myanmar_flag.gif' rel='shortcut icon'/> Hlaing Bwer Aung: တိုဟူးေပါင္း

Monday, July 21, 2014

တိုဟူးေပါင္း


တုိ႔ဟူးေပါင္း

ဒါကေတာ႔ ကိုရီးယားစတုိင္ တုိ႔ဟူးေပါင္းေလးပါ။ ကိုရီးယားမွာ တုိ႔ဟူးကို စြတ္ျပဳတ္၊ အကင္၊ ဟင္း မ်ဳိးစံု လုပ္စားသည္႔အထဲတြင္ တုိဟူးကို ေပါင္းသည္႔နည္းေလးျဖင္႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အရသာက ခ်ဳိစပ္ေလးနွင္႔ စားခ်င္စဖြယ္ေလးပါ။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ ထမင္းနဲ႔စားတဲ႔အခါ ဟင္းရံအျဖစ္တြဲဖက္ စားသံုးပါတယ္။ အခ်ိန္တုိတုိျဖင္႔ လုပ္စားနုိင္တာမုိ႔ ဒီဟင္းလ်ာကို အားလံုး ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမွာပါ…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
တို႔ဟူး – ၃၀၀ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ တုိ႔ဟူးကို ဓားျဖင္႔ ၂ပိုင္းပိုင္းလိုက္ပါ။ ( လွုိင္တြန္႔ဓား ရွိပါက ေဘးသားမ်ားကို လွုိင္တြန္႔မ်ား ျဖစ္ေအာင္ အနည္းငယ္ လွီးျဖတ္ေပးပါ။)

၂။ ထုိ႔ေနာက္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ထည္႔၍ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ၁၅မိနစ္ခန္႔ မီးမ်ားမ်ားျဖင္႔ ေပါင္းေပးထားပါ။

၃။ ျပီမွ ေဆာ႔ရည္အတြက္ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပဲငံျပာရည္၊ နွမ္းဆီ၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္) တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာေမႊထားပါ။

၄။ တုိ႔ဟူးမ်ား ေပါင္းျပီလွ်င္ အေပၚမွ ေဆာ႔မ်ားကို ေလာင္းခ်ေပးျပီ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ား ျဖဴးေပးလုိက္ပါ။
၅။ အရသာရွိျပီ က်န္းမာေရးနွင္႔ ညီညႊတ္သည္႔ တုိ႔ဟူးေပါင္းကို စားသံုးနုိင္ပါျပီ…

No comments:

Post a Comment

ထိုဟာေလးလိုခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ