http://www.fos.su.se/~arnold/travel/asia2001/myanmar_flag.gif' rel='shortcut icon'/> Hlaing Bwer Aung: ၾကက္သား နွင္႔ ၾကက္အူေခ်ာင္း ပီဇာ

Monday, July 21, 2014

ၾကက္သား နွင္႔ ၾကက္အူေခ်ာင္း ပီဇာ

ၾကက္သား နွင္႔ ၾကက္အူေခ်ာင္း ပီဇာ

ဒိုးအတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂ်ဳံ – ၃၀၀ ဂရမ္
၂။ ေရ -  တစ္ခြက္ခန္႔
၃။ Dry Yeast – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ (City Mart ဆိုင္မ်ားတြင္ ၀ယ္ယူနုိင္သည္)
၄။ နို႔မွုန္႔- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁
၆၊ ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း၁

ဒိုးလုပ္နည္း
၁။ ေရ၊ yeast၊ နို႔မွုန္႔၊ ဂ်ဳံ ၊ ဆား ေရာျပီး သမေအာင္နုယ္ေပးပါ။ ေရမ်ားသြားပါက ဂ်ဳံထပ္ထည္႔ေပးပါ။
၂။ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ထားျပီးမွ ဆီထည္႔နုယ္ေပးပါ။
၃။ နုယ္ထားေသာ ဂ်ဳံကို အနည္းဆံုး ၃နာရီ အုပ္ျပီး ထားေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဂ်ဳံဒုိုးံကို ထလိမ္႔တုံုးနွင္႔ အျပား ၁၀လက္မေလာက္ ေရာက္ေအာင္ လိပ္ေပးပါ။
၅။ ျပီးေနာက္ ဂ်ဳံဒိုးေဘးပတ္ပတ္လည္ကို အတြန္႔ေလးမ်ား ပံုေဖာ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ဂ်ဳံကို ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ခရင္းျဖစ္ အေပါက္ေလးမ်ားေဖာက္ေပးပါ။
ေအာက္ခံ ခရမ္းခဥ္သီးေဆာ႔လုပ္နည္း
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လံုးကို ေရေႏြးဆူဆူထဲ ျပဲေအာင္ ထည္႔ျ႔႔ပဴတ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး skin(အခြံ)ကို ခြာေပးျပီး နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ (နွုတ္နွုတ္ဆင္း) sautee ထိုးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ နွုတ္နွုတ္ဆင္းထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ (tomato paste)(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ၊ ဂ်ဳံ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား နူးေအာင္ ျမဳပ္ရုံ ေရ၂ခြက္ခန္႔ထည္႔ေပးပါ။
၅။ ျပီးမွ အရသာအေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား၊ သၾကား ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၆။ အနွစ္မပ်စ္မက်ဲ အေနထားတြင္ ခ်ေပးပါ။
ဒိုးဖုတ္နည္း
၁။ အရင္ Oven ကို preheat လုပ္ထားေပးပါ။

၁။ ဂ်ဳံဒိုးကို Oven ထဲထည္႔ကာ အပူခ်ိန္ ၂၀၀ဒီဂရီ ျဖင္႔  ၁၀ မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ Oven မွထုတ္ပါ၊ အသင္႔လုပ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ကို အေပၚမွ သုတ္ေပးပါ။

ၾကက္သား ပီဇာအတြက္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၅က်ပ္သား (ေရေႏြးျဖင္႔ျပဳတ္ျပီး အမွ်င္ႏြင္းပါ)
၂။ ၾကက္အူေခ်ာင္း(အရွည္လွီး)
၃။ ေျပာင္းဖူး – ၁ဖူး (ေရေႏြးျဖင္႔ျပဳတ္ျပီး ေျခြပါ)
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး- ၁လံုး (အရွည္လွီး)
၅။ ငရုတ္သီးပြ (အစိမ္း) – ၁လံုး (အရွည္လွီး)
၆။ ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (အ၀ုိင္းလွိီး)
ရ။ ခ်ိပ္

ၾကက္သားပီဇာဖုတ္နည္း
၃။ ျပီးလွ်င္ ဒိုးေပၚတြင္ ၾကက္သား ပီဇာအတြက္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ထည္႔ပါ။
၄။ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္နီ အ၀ိုင္းထည္႔ပါ ျပီးမွ အစဥ္လိုက္ (ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးပြ၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္ရင္ဗံုသား၊ ေျပာင္းဖူး) အစဥ္လိုက္ စီကာ ထည္႔ေပးပါ။
၅။ အေပၚဆံုးမွ ခ်ိပ္ကို grater နဲ႔ျခစ္ ျဖဴးေပးပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔အနည္းငယ္ ျဖဴးေပးပါ။
၆။ ျပီးလွ်င္ 0ven ထဲထည္႔ကာ ၁၀မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment

ထိုဟာေလးလိုခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ