ထမင္းအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခ်က္ျပီသား ရွမ္းဆန္ [cooked sushi rice] ♦ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၂လံုး
- မွတ္ခ်က္ ။ ။ ရွမ္းဆန္ မရွိပါက ရုိးရိုးဆန္ ၁ခ်ဳိး ၊ ေကာက္ညွင္းဆန္ ၁ခ်ဳိးကို ေရာ၍ ခ်က္နုိင္သည္။
- နွမ္းဆီ [seasame oil] ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆား [salt] ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- နွမ္း [seasame seed] ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- အစားသြပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မုန္လာဥနီ [carrot] ♦ ၁ဥ (အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
- ဟင္းနုႏြယ္ [spinach] ♦ လက္တဆုပ္စာ
- Ham (or) ၀က္အူေခ်ာင္း(အစို) ♦ ၄ေခ်ာင္း (အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္ဥ [egg] ♦ ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
- သခြာသီး [cucumber] ♦ တ၀က္ (အခြံႏြာျပီ အေစ႔ထုတ္ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
- နွမ္းဆီ
- သၾကား
- ဆား
- ပ်ားရည္
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္(အခ်ဳိ)
ျပင္ဆင္နည္း [Preparation Method]
၁။ အရင္ဆံုး မုန္လာဥနီကို (ႏွမ္းဆီ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု))တုိ႔ ထည္႔ျပီ ဆီနည္းနည္းျဖင္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၂။ ဟင္းနုႏြယ္ရြက္မ်ားကို ပြက္ပြက္ဆူေသာ အုိးထဲ ဆားအနည္းငယ္ ထည္႔၍ ျပဳတ္ျပီ ေရစစ္ထားပါ။ ျပီမွ နွမ္းဆီ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္ထားလုိက္ပါ။
၃။ ၀က္အူေခ်ာင္းကိုအရင္ ဆီနဲ႔ေၾကာ္ျပီမွ ပ်ားရည္(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ ပဲငံျပာရည္(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)တုိ႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္ထားပါ။
၄။ ၾကက္ဥကို ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ဆား၊ သၾကား)အနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာခေလာက္၍ ဆီျဖင္႔ အ၀ုိင္းျပားေၾကာ္ကာ အရွည္ေလးမ်ား ျဖစ္ေအာင္ ဓား(သို႔)ကတ္ေၾကးျဖင္႔ လွီးထားေပးပါ။
၅။ သခြာသီးကို (ဗီနီကာ(စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း))တုိ႔ျဖင္႔ ေရာနယ္ျပီ နုပ္ထားပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အစားသြပ္ရန္ ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (မုန္လာဥနီ၊ ဟင္းနုႏြယ္၊ ၀က္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္ဥ၊ သခြာသီး)တုိ႔ကို ပန္းကန္တစ္ခုေပၚသို႔ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ထည္႔ထားလုိက္ပါ။
-
ရ။ ထမင္းက်က္ျပီဆိုလွ်င္ (နွမ္းဆီ၊ နွမ္း၊ ဆား) တုိ႔ျဖင္႔ အသာအယာ ေရာေမႊထားလုိက္ပါ။
-
ကိုရီးယား ထမင္းလိပ္လိပ္နည္း [Rice Roll Recipe]၁။ အရင္ဆံုး ၀ါးယင္းလိပ္ကို ခင္းျပီ အေပၚမွ ေရညိွရြက္ တစ္ရြက္ကို ခင္းလိုက္ပါ။၂။ ျပီးလွ်င္ နုယ္ထားေသာ ထမင္း(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း)ကို ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ေရညိွရြက္ေပၚတြင္ ထမင္းထည္႔လိုက္ပါ။
-
၃။ ျပီေနာက္ မုန္လာဥနီ၊ သခြာသီး၊ ၾကက္ဥ၊ ၀က္အူေခ်ာင္း၊ ဟင္းနုႏြယ္ တုိ႔ကို ထမင္းေပၚတြင္ တင္လိုက္ပါ။
-
၄။ ခုထမင္းလိပ္ စလိပ္ပါေတာ႔မည္။ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း အဆင္႔ဆင္႔ က်စ္က်စ္ေလး လိပ္ေပးပါ။
-
၅။ ထမင္းလိပ္ရျပီဆိုလွ်င္ ထက္ေသာ
ဓားကို ဆီအနည္းငယ္သုတ္ျပီ ၁၀ပုိင္းေလာက္ထိ ရေအာင္ ပိုင္းေပးပါ။
၆။ အရသာရွိေသာ ကိုရီးယားထမင္းလိပ္ကို
သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
No comments:
Post a Comment