http://www.fos.su.se/~arnold/travel/asia2001/myanmar_flag.gif' rel='shortcut icon'/> Hlaing Bwer Aung: ပုဇြန္ ေကာ္ျပန္႔

Monday, July 21, 2014

ပုဇြန္ ေကာ္ျပန္႔

ပုဇြန္ ေကာ္ျပန္႔

ညေနခင္း ထမင္းမစားခ်င္တာနဲ႔ လုပ္စားျဖစ္လုိက္တဲ႔ ပုဇြန္ ေကာ္ျပန္႔ေလးပါ။ ေကာ္ျပန္႔စိမ္းရယ္၊ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ရယ္ ၂မ်ဳိးလုပ္စား ျဖစ္ပါတယ္။ အိမ္သားေတြကေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းတယ္ ေျပာၾကတာနဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ – ၂၀ရြက္ (အေသး)
၂။ ပုဇြန္စိပ္ – ၃၀က်ပ္သား (အခြံႏြာ ေခါင္းျဖဳတ္ပါ)
၃။ မုန္လာဥနီ – ဥၾကီး ၁ဥ (အရွည္လိုက္ ပါးပါးလွီးပါ)
၄။ ဘိုးစားပဲ – ၁၀ခု (အ၀ိုင္းပါးပါး လွီးပါ)
၅။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၇။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၈။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
၉။ ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ပါ)
၁၀။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မြွာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပုဇြန္မ်ားကို အတံုးေသးေသးေလး မ်ားနွုတ္နွုတ္ဆင္းလိုက္ပါ။
၂။ ဒယ္ထဲသုိ႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ မုန္လာဥနီ၊ ဘိုစားပဲတုိ႔ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ ဟင္းရြက္မ်ားနူးရန္ ေရ(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ၁လံုး) ထည္႔ေပးပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ပုဇြန္၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ အားလံုးကို ထည္႔ေမြွလိုက္ပါ။
၆။ အရသာအေပါ႔အငံ႔ အေနေတာ္သြားလွ်င္ ပန္းကန္ တစ္ခုထဲ ျပန္ဆယ္ ထည္႔ထားပါ။

ရ။ ျပီးလွ်င္ ခေလာက္ ထားေသာ ၾကက္ဥမ်ားကို ဒယ္ထဲ ဆီအနညး္ငယ္ ထည္႔ျပီး အျပန္႔ေၾကာ္ေပးပါ။
၈။ ျပီးမွ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္ဥအ၀ိုင္းကို လိမ္႔ျပီး အရွည္လိုက္လွီးေပးပါ။

၉။ အစားပလာမ်ား ခ်က္ျပီးသြားလွ်င္ ေကာ္ျပန္႔စလိမ္႔ရပါမည္။
၁၀။ ေကာ္ျပန္႔ရြက္ တစ္ရြက္ ထည္႔သုိ႔ ခ်က္ထားေသာ ပုဇြန္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္ဥ ၁ေခ်ာင္း ထည္႔ျပီး လိမ္႔ေပးပါ။
၁၁။ ထုိ႔နည္းအတိုင္း က်န္ ေကာ္ျပန္႔မ်ားကို ဆက္လိမ္႔သြားပါ။
၁၂။ ေကာ္ျပန္႔စိမ္းၾကိဳက္သူမ်ားကို ဆလက္ရြက္ျဖင္႔ တြဲဖက္စားသံုး နုိင္ပါျပီး။ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ ၾကိဳက္သူေတြကေတာ႔ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး ျပန္ေၾကာ္ျပီး စားသံုးနုိင္ပါသည္။
- ၾကိဳက္နွစ္သက္မည္႔ ပုဇြန္ေကာ္ျပန္႔စိမ္း လုပ္နည္း ေနာက္တစ္နည္း https://getacookrecipe.wordpress.com/2009/12/15/47/

No comments:

Post a Comment

ထိုဟာေလးလိုခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ