http://www.fos.su.se/~arnold/travel/asia2001/myanmar_flag.gif' rel='shortcut icon'/> Hlaing Bwer Aung: အေမရိကန္စတုိင္ ၀က္နံရုိးကင္

Monday, July 21, 2014

အေမရိကန္စတုိင္ ၀က္နံရုိးကင္

အေမရိကန္စတုိင္ ၀က္နံရုိးကင္

အေမရိကန္စတုိင္ ၀က္နံရုိးကင္က သာမန္ ၀က္နံရုိးကင္ေတြလို မဟုတ္ပဲ အရသာထူးျခား ေကာင္းမြန္ပါတာမို႔၊ ျမည္းသြားၾကပါေနာ္…..
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္နံရုိး (Pork Rid) – ၄၀က်ပ္သား (အရွည္လိုက္ လွီးလိုက္ပါ)
၂။ ပ်ားရည္ (Honey)- စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၃။ Barbecue ေဆာ႔  - စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
၄။ ခရုဆီ ေဆာ႔ (Oyster Sauce) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ သၾကား (Sugar) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ဆား (Salt) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၇။ ၀ိုင္အျဖဴ (White wine) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ ဂ်င္း (Ginger) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းျပီး အရည္ညစ္ပါ)
၉။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (Garlic) – ၃မြွာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၁၀။ ဆီ (Vegetable oil) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၀က္နံရုိးမ်ားကို ေဇာက္ဇလံုတစ္ခုထဲထည္႔ျပီး ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ ( ပ်ားရည္၊ Barbecue ေဆာ႔၊ ခရုဆီ၊ သၾကား၊ ဆား၊ ၀ုိင္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆီ ) အားလံုးနွင္႔ သမေအာင္ ေရာနယ္လုိက္ပါ။
၂။ ၀က္နံရုိးမ်ားကို သမေအာင္ နုယ္ျပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲထည္႔ျပီး ၁နာရီခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ မကင္ခင္ ၁၀မိနစ္ခန႔္ ၾကိဳ၍ နုပ္ထားေသာ ၀က္နံရုိးမ်ားကို ေရခဲေသတၱာထဲမွ ျပန္ထုတ္ထားေပးပါ။
၄။ 0ven ကို ၂၀၀ဒီဂရီျဖင္႔ Preheat လုပ္ထားလိုက္ပါ။
၅။ ျပီးမွ ၀က္နံရုိးမ်ားကို ခဲစကၠဴ (Aluminum Foil) ေအာက္မွခံျပီး 0ven ထဲထည္႔ျပီး Grill ၂၀၀ဒီဂရီျဖင္႔ မိနစ္ ၃၀- ၄၀ ခန္႔ ကင္ထားေပးပါ။

၆။ ၀က္နံရုိးကင္ရျပီးဆိုလွ်င္ ပန္းကန္ေပၚသို႔ ထည္႔ျပီး သံပရာသီးေလး ညွစ္ျပီး စားသံုးနုိင္ပါျပီး…

No comments:

Post a Comment

ထိုဟာေလးလိုခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ