http://www.fos.su.se/~arnold/travel/asia2001/myanmar_flag.gif' rel='shortcut icon'/> Hlaing Bwer Aung: ေကာက္ညွင္း၊ ေျမပဲအစာသြပ္မုန္႔

Friday, October 24, 2014

ေကာက္ညွင္း၊ ေျမပဲအစာသြပ္မုန္႔

တရုတ္စတုိင္ ေကာက္ညွင္း၊ ေျမပဲအစာသြပ္မုန္႔

အခ်ဳိပြဲ၊ အစာေျပ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ေကာက္ညွင္းမုန္႔ ေျမပဲနဲ႔ႏွမ္းေထာင္း ေလးပါ။ အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းတာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္ၾကည္႔၇ေအာင္…
ေကာက္ညွင္းမုန္႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ – ၂ခြက္
  • ေရ – ၃ခြက္
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ေျမပဲေထာင္းတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေျမပဲေလွာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ)
  • ႏွမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ခြက္တစ္ခုထဲ (ေျမပဲေထာင္း၊ နွမ္းေထာင္း၊ သၾကား၊ ဆား) တုိ႔ကုိ ေရာေမႊထားပါ။

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး rice cooker ထမင္းအုိးထဲသို႔ ေကာက္ညွင္းဆန္၊ သၾကား၊ ေရ ၃ခြက္ထည္႔ျပီ ရုိးရုိး ထမင္းခ်က္သလို ခ်က္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ေကာက္ညွင္းမ်ားကို ေခတၱအေအးခံထားပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဆံုေထာင္းကို ဆီအနည္းငယ္သုပ္ျပီ ေကာက္ညွင္းမ်ားကို ေက်ျပီ စီကပ္သြားသည္အထိ ေထာင္းေပးပါ။

၄။ ျပီလွ်င္ ေကာက္ညွင္းမ်ားကို အေနေတာ္အရြယ္ပုိင္းျဖတ္ျပီ ေျမပဲေထာင္းခြက္ထဲ ထည္႔ကာ ေျမပဲေထာင္းမ်ား ကပ္သြားေအာင္ လက္ျဖင္႔လိမ္႔ေပးပါ။
၅။ အရသာရွိျပီ ခ်ဳိစိမ္႔သည္႔ ေကာက္ညွင္း၊ ေျမပဲေထာင္းမုန္႔ကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…

—————————————————————————————————————–

No comments:

Post a Comment

ထိုဟာေလးလိုခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ