http://www.fos.su.se/~arnold/travel/asia2001/myanmar_flag.gif' rel='shortcut icon'/> Hlaing Bwer Aung: ၾကက္သားတုိ႔ဟူး ေျမအိုးဟင္း

Monday, November 11, 2013

ၾကက္သားတုိ႔ဟူး ေျမအိုးဟင္း





ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား (ရင္ဗံုသား) – ၂၀က်ပ္သား (အပါးအေစာင္းလွီးပါ)

၂။ တုိ႔ဟူး – ၂ခု (အ၀ုိင္းအတံုးေလးမ်ားတံုးပါ)
၃။ မုန္ညင္းစိမ္း(တရုတ္မုန္ညင္း) – ၁စည္း (၁လက္မအရြယ္ ပါးပါးလွီးပါ)
၄။ မုန္လာဥနီ – ၁ဥ (ပါးပါးလီွးပါ)
၅။ မွ်စ္(ခ်ဳိ) – ၃ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
၆။ ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
ရ။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္(သို႔)ေရ – လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္ုးလံုး ၁လံုးစာ
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
အရသာ အတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၂။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၃။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း
၄။ နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု၁ပံု
၅။ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အ၀ိုင္းေလးမ်ား တံုးထားေသာ တို႔ဟူးမ်ားကို ဒယ္ထဲ ဆီဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပး၍ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ပါးပါးအေစာင္းလွီးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို (ခရုဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ ဒယ္ထဲသို႔ ေရာနုယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ျပီ ေမႊလိုက္ပါ။
၅။ ေနာက္မွ မုန္လာဥနီ၊ မွ်စ္တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၾကက္ျပဳတ္ရည္မ်ားကို ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။
၆။ အရသာ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ က်န္ခရုဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) တုိ႔ကို ေရာထည္႔ေမႊလိုက္ပါ။
ရ။ အရသာအေနေတာ္လွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ တုိ႔ဟူးမ်ားကို ထည္႔ေမႊလုိက္ပါ။ ျပီးမွ ဒယ္ထဲမွ ေျမအုိးထဲသို႔ ေျပာင္းထည္႔ေပးပါ။
၈။ ေျမအိုးကို မတည္ခင္ မုန္ညင္းရြက္မ်ားထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္၍ ၁မိနစ္ခန္႔ ေျမအိုးကို မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ တည္ထားေပးပါ။
၉။ ေျမအိုး ပြက္ပြက္ဆူလာမွ ေဖ်ာ္ထားေကာ္ရည္ကို အဖံုးဖြင္႔၍ ေလာင္းခ်ျပီ ေရာေမႊလိုက္လွ်င္ အရသာအထူးေကာင္းမြန္သည္႔ ၾကက္သားတုိ႔ဟူး ေျမအိုးဟင္းကို ထမင္းျဖင္႔ ပူပူေႏြးေႏြး စားသံုးနုိင္ပါျပီ….

No comments:

Post a Comment

ထိုဟာေလးလိုခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ