၀က္သားလံုး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္
တရုတ္စတုိင္ ၀က္သားလံုး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္
လုပ္နည္းေလးပါ။ အရင္ဆံုး ၀က္သားလံုးကို ဂ်ဳံ၊ ၾကက္ဥ၊ ပါမုန္႔ေျခာက္ ကပ္ျပီ
ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေလးျဖစ္ေအာင္ ေၾကာ္ထားျပီမွ ဟင္းရြက္စံု နဲ႔ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ထားတာပါ။
အရသာကလည္း အရမ္းစားေကာင္းျပီ လုပ္လည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္နည္းေလး
ၾကည္႔ရေအာင္…
ဟင္းရြက္စံုမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သားလံုး
- မုန္လာဥနီ – ဥေသး ၁ဥ (ပါးပါးလွီးေပးပါ)
- ပန္းေကာ္ဖီ – တစိတ္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ၈စိပ္စိပ္ပါ)
- ေျပာင္းဖူးေသး – ၆ခု (ထပ္ျခမ္းျခမ္းေပးပါ)
- ငရုတ္သီးပြစိမ္း – ၁ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ ၈စိပ္စိပ္ေပးပါ)
- ေရႊပဲ – ၁၀ခု (အညွာေခြ်)
- ငုန္းဥ – ၅လံုး (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားေပးပါ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – တ၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
၀က္သားလံုးေၾကာ္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သား – ၂၅၀ ဂရမ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – တစိတ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု ၁ပံု
ေဆာ႔ရည္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဗီနီကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို သၾကားအေရေပ်ာ္သည္အထိ
ေရာေမႊထားပါ။
၀က္သားလံုး ေၾကာ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္သားလံုးေၾကာ္ အတြက္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (၀က္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊
သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ နွမ္းဆီ) တုိ႔ကို ဇလံုတစ္ခုထဲ သမေအာင္ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ နုယ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို
အေနေတာ္ အလံုးေလးမ်ား လံုးလုိက္ပါ။
၃။ ျပီမွ ျပီးလွ်င္
ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ားထည္႔ျပီး ၀က္သားလံုးမ်ားကို ဂ်ဳံကပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီးေနာက္ ခေလာက္ထားေသာ
ၾကက္ဥခြက္ထဲ ၀က္သားလံုးမ်ားကို နွစ္စိမ္ေပးျပီး ပါမုန္႔ေျခာက္ (breadcrumb)
ထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ျပားထဲထည္႔ ပါမုန္႔ေျခာက္မ်ား ကပ္ေပးပါ။
၅။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍
၀က္သားလံုးမ်ားကို မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အညိွေရာင္သန္းလာ သည္အထိ ေၾကာ္ေပးျပီ ဇကာျဖင္႔
ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၆။ ၀က္သားလံုးေၾကာ္ ရျပီဆုိလွ်င္
ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ စေၾကာ္ပါမည္။
ရ။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း)
ထည္႔ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ေပးပါ။
၈။ ျပီေနာက္ မုန္လာဥနီ၊ ေရႊပဲ၊
ပန္းေကာ္ဖီ၊ ေျပာင္းဖူးေသး၊ ငရုတ္သီးပြစိမ္း၊ ေရ(၁ခြက္) ထည္႔ျပီ ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၉။ ဆူလာလွ်င္ ေဆာ႔ရည္ကို
ေလာင္းထည္႔လုိက္ပါ။ ျပီေနာက္ ၀က္သားလံုး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငုန္းဥ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ
မိနစ္၀က္ခန္႔ ထပ္တည္ေပးပါ။
၁၀။ ျပီလွ်င္ ႏွမ္းဆီ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
တ၀က္)၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ျဖဴးေပးျပီ ေကာ္ရည္ ေလာင္းထည္႔လုိက္ပါ။
၁၁။ အရသာရွိေသာ ၀က္သားလံုး၊
ဟင္းရြက္စံု ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
No comments:
Post a Comment